duminică, 27 martie 2011

Un preot din Călăraşi a scăpat de puşcărie, după ce a omorât o femeie pe trecerea de pietoni

http://www.realitatea.net/un-preot-din-calarasi-a-scapat-de-puscarie-dupa-ce-a-omorat-o-femeie-pe-trecerea-de-pietoni_818150.html

27 mar 2011, 11:19 |
REALITATEA.NET

Nu poate fi pedepsit decât la "judecata de apoi". Preotul din Călăraşi care a omorât, anul trecut, o femeie pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului pentru că era beat, a scăpat de puşcărie. Familia victimei este şocată de decizia judecătorilor.

Preotul Bogdan Nicolae Dumitru, cel care a trimis-o pe lumea cealaltă pe o femeie, a primit de la judecătorii din Călăraşi o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. Asta după ce: preotul fugise de la locul faptei, iar poliţiştii care l-au prins ulterior descoperiseră că acesta era bine aghezmuit în momentul accidentului. După ce a ignorat porunca "să nu ucizi", purtătorul de sutană a mai încălcat, ieri, una. El şi-a ascuns identitatea în faţa echipei de filmare.

Şi tatăl acestuia, tot preot, a fugit la vederea camerei de filmat. "Aş vrea să se facă dreptate aici, pe pământ, să se facă cât mai repede dreptate. Legea Călăraşiului spune că au de pierdut cei care nu au bani, nu au averi", a declarat Alexandru Simionescu, fiul victimei.

Realitatea TV a prezentat, în urmă cu un an, cazul preotului Bogdan, care era încă liber la două săptămâni de la accident. În urma difuzării materialului, instanţa a decis reţinerea sa pentru 29 de zile. Mandatul nu a fost, însă, prelungit. Nici instanţele bisericeşti nu s-au grăbit să ia vreo măsură.

"Până nu vorbeşte legea, eu ce să fac? Să-l aresteze. Eu nu sunt judecător. Eu n-am puşcărie. Dacă aveam puşcărie, îl arestam", a spus Eugen Barz, protopop.

"A refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Ulterior s-a descoperit că acesta ar avea în sânge o alcoolemie de 0.75 de grame la litru în sânge", a declarat Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al IJP Călăraşi.

"O fi băut şi el un pahar. Să plătească, orice s-ar întâmpla. Să plătească până o trăi", a spus o lacalnică.

"Măcar Dumnezeu să facă dreptate dacă altcineva nu poate să facă. Of, mamă, mamă!", e de părere Alexandru Simionescu, fiul victimei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu