joi, 10 martie 2011

Râmnicu Vâlcea: Călugăriţa care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni nu va face nicio zi de închisoare

http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/Ramnicu_Valcea-_Calugarita_care_a_omorat_o_fetita_pe_trecerea_de_pietoni_nu_va_face_nicio_zi_de_inchisoare_0_441555939.html


Instanţa a condamnat-o pe măicuţă la un an şi patru luni închisoare, cu suspendare. Nemulţumiţi, părinţii Dianei vor face recurs. Ei sunt supăraţi că măicuţa nu le-a cerut niciodată iertare.

Familia Moţ, din Ocnele Mari, căreia i-a fost accidentată mortal, fetiţa, Diana, de 11 ani, la 15 martie 2010, pe trecerea de pietoni din centrul Râmnicului, a primit cu indignare sentinţa instanţei. „Este incorect să primească o condamnare doar de un an şi patru luni cu suspendare. Călugăriţei nu i s-a luat măcar o declaraţie în instanţă. A venit doar avocatul şi a dat o hârtie prin care spune că măicuţa Claudia Oprea regretă ce s-a întâmplat. După accident n-a avut puterea să coboare din maşină şi să se ducă să vadă ce a făcut. În dosar mai sunt şi alte nereguli. Expertul nu a putut să stabilească viteza maşinii pentru că înainte de sosirea poliţiei, ea a mutat-o din loc. Faţă de familia celei de a doua fetiţe care a fost accidentată, Maria Găitănaru (8 ani), s-au făcut presiuni, iar părinţii acesteia şi-au retras plângerea. Procesul nostru civil judecătorii l-au disjuns de penal, acordând alte termene de judecată", a spus supărat Petre Moţ, tatăl.

Flori şi mărţişoare pentru un înger


Ionela Moţ, mama Dianei, ne-a spus: „Această femeie care ne-a omorât copila nu ne-a dat măcar un telefon, nu a exprimat măcar o părere de rău, iar la instanţă avocatul ei motiva că ea nu se poate prezenta la şedinţe că este la slujbă. Niciodată n-am putut să văd suferinţa pe faţa ei. N-am jignit-o niciodată, dar fuge de noi". În centrul Râmnicului, la piatra funerară care marchează locul unde a fost omorâtă Diana, părinţii, rudele, necunoscuţii, pun flori şi mărţişoare pentru sufletul plecat în lumea îngerilor. După primirea motivării sentinţei, familia Moţ va face recurs, iar cu acest proces va ajunge chiar şi la CEDO dacă măicuţa nu va fi mai aspru pedepsită. „Prin această sentinţă, părinţilor le-a fost mutilată încă o dată suferinţa", spune Mioara Pătularu, naşa Dianei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu