sâmbătă, 5 martie 2011

Dosar penal în cazul copilului mort la botez în Republica Moldova



Preotul care nu a fost atent la botezarea unui bebeluş ar putea fi acuzat de omor prin imprudenţă. Mitropolia Moldovei susţine că este vorba d eun caz fără precedent, potrivit Realitatea.net. Un bebeluş de o lună şi jumătate a murit înecat în timpul botezului, tragedia provocând reacţii în toată Republica Moldova.

Potrivit Unimedia.md, părintele Valentin din comuna Mihăleni susţine că nu poartă nicio vină pentru tragedia care s-a produs joi seara. Poliţia a deschis un dosar penal, şi, dacă va fi găsit vinovat, preotul riscă să stea după gratii pentru omor din imprudenţă.

Deşi se vehicula faptul că preotul ar fi părăsit localitatea după incident, el spune că nu a plecat nicăieri. Părintele Valentin a fost chemat la interogatoriu şi s-a declarat nevinovat de moartea bebeluşului.

În imaginile filmate în timpul botezului, prezentate de publika.tv, se vede cum preotul apleacă copilul cu capul în apă de trei ori, fără să-i astupe gura cu mâna. Expertiza medico-legală a arătat că micuţul a murit asfixiat.

Martorii susţin că micuţul de o lună şi jumătate a murit în braţele părinţilor, în timp ce ieşeau din curtea bisericii. Copilul a fost înmormântat, slujba fiind oficiată de un alt preot din aceeaşi Biserică.

Practica folosită de părintele Valentin Ţarălungă în cazul acestui botez este diferită de cea tradiţională, a declarat secretarul Mitropoliei Basarabiei Ioan Cosoi, în cadrul unei emisiuni la Publika TV. Cosoi a mai spus că, în cazul în care se va demonstra că preotul este vinovat de moartea copilului, Mitropolia Moldovei ar trebui să se sesizeze în acest caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu