sâmbătă, 5 martie 2011

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii cu 7,3 milioane de lei, bani pentru biserici


Politicienii fac pomană! Guvernul dă bani pentru biserici. Executivul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii cu 7,3 milioane de lei, sumă destinată finanţării unor cheltuieli ale unităţilor de cult. 
Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pus la dispoziţia Guvernului. În urma rectificării bugetare din aprilie, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional a rămas mai sărac cu 28 de milioane de lei, din totalul iniţial de 1,2 miliarde.

Ministrul de resort, Theodor Paleologu, a declarat, pe 14 aprilie, că vrea să reducă din fondurile alocate construirii de biserici, pentru a putea mări, printre altele, bugetul Festivalului Naţional de Teatru, care beneficiază, anul acesta, de fonduri cu 78% mai mici decât în 2008.

Ministrul Culturii a mai spus atunci că instituţia pe care o conduce are pe lista de priorităţi pentru anul în curs 31 de proiecte, care sunt analizate pentru a se vedea de câţi bani va beneficia fiecare în parte după rectificare. Paleologu a lăsat atunci să se înţeleagă faptul că, pentru proiectele care ar urma să beneficieze de fonduri total insuficiente, se ia în calcul inclusiv varianta ca ele să nu mai fie organizate anul acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu