miercuri, 16 martie 2011

Un preot a fugit de criza morală în Grecia cu 30 de călugăriţe

http://www.napocanews.ro/2010/10/un-preot-a-fugit-de-criza-morala-in-grecia-cu-30-de-calugarite.html

• publicat la: 10 October 2010

Un preot din Slatina si-a facut bagajele, a luat 30 de calugarite cu el si au plecat in Grecia pentru a se alatura unei secte.

Reprezentantii Bisericii spun ca toate calugaritele se pot intoarce, daca isi doresc, dar ca parintele Nichita Pascan ar putea sa fie excomunicat, informeaza Adevarul.

“La miezul noptii, noi aveam slujba, care trebuia sa dureze pana la trei dimineata, dar preotul si maicile nu au venit. Atunci am observat ca nu mai sunt la manastire, iar a doua zi am anuntat la Episcopie”, a povestit maica stareta Eufrosina Stanciu.

Potrivit reprezentantilor Episcopiei Slatinei si Romanatilor, preotul a zis de mai multe ori ca simpatizeaza anumite secte stiliste, formate din ortodocsi pe rit vechi care folosesc calendarul iulian.

Primarul comunei Brancoveni spune ca preotul ii spovedea pe oameni plimbandu-se pe alei, nu asa cum se obisnuieste.

“Din cate am auzit, au plecat maicile si surorile cele mai pricepute la pictura sau la confectionarea vesmintelor bisericesti. Localnicii care au avut legaturi mai apropiate cu aceste calugarite le vor duce cu siguranta dorul”, a mai spus primarul.

“Preotul Nichita si cele 30 de maicute au parasit Biserica Ortodoxa pentru o secta de la greci. Este vorba de gruparea schismatica a asa-zisului arhiepiscop Macarie, autointitulat al Atenei si al Eladei. El a indemnat calugaritele si pe credinciosii care se spovedeau la dansul la neascultare fata de Biserica noastra, sub pretextul ca este eretica. De altfel, si el avea un comportament de neascultare fata autoritatea bisericeasca”, a spus purtatorul de cuvant al Episcopiei, vicarul Sorin Siluan Chete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu