sâmbătă, 5 martie 2011

Popa din 2 Mai, afaceri bulgaresti

http://www.dollo.ro/2010/08/popa-din-2-mai-afaceri-bulgaresti/

Dollo Religioase 26 August 2010 3 Comentarii

E tanar, nu pare sa aiba mult peste 30 de ani, lucreaza la o multinationala – filiala autocefala din Romania – si raspunde singur de un departament care se ocupa de sufletele ratacite in statiunea 2 Mai de la malul marii. Tanarul nostru primeste bonusuri de pe urma activitatii locale, dar cand merge la bancomat scoate bani si de la bugetul de stat, pentru ca multinationala lui are un astfel de contract benefic cu statul.

Totusi, pentru ca viata e grea, iar Dumnezeu e martor ca sufletele din 2 Mai nu sunt prea darnice (bastinasii abia se descurca din pescuit sau inchiriat camere la turistii de week-end), tanarul a gasit si el calea de a mulge statul de salariu, fara sa-i dea nimic in schimb: si-a inmatriculat masina in Bulgaria, ca si alti localnici care sunt de parere ca trebuie sa fii fraier sa dai bani la statul roman. Asa ca, de vreo doi ani de zile, tanarul nostru isi parcheaza mandru Citroen-ul in fata locului de munca, si-si vede mai departe de treaba, incasand luna de luna salariu de la statul pe care l-a fentat.
Asa a ajuns preotul din 2 Mai sa eludeze statul hraparet roman, inmatriculandu-si masina in Bulgaria. Trecand zilnic prin fata “biroului” preotului din 2 Mai, ma intreb oare de ce Biserica Ortodoxa Romana e impotriva pasapoartelor biometrice, cand uite ce de beneficii aduce integrarea asta in UE…

Veti spune ca e un mic exemplu, un tantar care suge si el o picatura din sangele bugetar, cand de blamat ar fi marii vampiri care se afla chiar la butoanele puterii. Asa e. Asa sunt de fapt toate afacerile BOR care eludeaza taxele si impozitele astea obligatorii pentru fraieri: o pensiune, doua ici, o tipografie colo, un post de radio care are semnal mai tare ca EuropaFM, un mic post TV, niste cladiri colo inchiriate, un monopol cu lumanari, maruntisuri. De ce ar plati si popa din 2 Mai inmatricularea masinii si impozitele aferente pe proprietate, cand multinationala lui e scutita de impozite si face afaceri mai mari ca asta…?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu