miercuri, 30 martie 2011

Zeci de mii de greci au protestat împotriva ACTELOR DE IDENTITATE BIOMETRICE. Vezi GALERIE FOTO şi VIDEO

http://www.gandul.info/news/zeci-de-mii-de-greci-au-protestat-impotriva-actelor-de-identitate-biometrice-vezi-galerie-foto-si-video-8112640
FOTO VIDEO ^^^


Zeci de mii de greci au participat duminică, 27 martie, la un nou protest împotriva actelor de identitate biometrice. Cele mai sceptice estimări referitoare la prezenţă indică participarea a circa 30.000 de persoane, iar cele mai optimiste estimări susţin că la manifestare au participat în jur de 100.000 de persoane.

Acţiunea a fost convocată de Comisia Panelenă a Clericilor şi Laicilor pentru Lupta împotriva Cardului Cetăţeanului. Manifestanţii s-au strâns în Pedio Areos, după care au mărşăluit spre sediul Parlamentului elen. În cadrul acţiunii de protest au fost rostite mai multe discursuri de către preoţi şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale.

Protestatarii s-au declarat împotriva introducerii cardului cetăţeanului, văzut ca un instrument de înrobire, de urmărire a cetăţeanului, de anulare a libertăţii de acţiune a acestuia. Participanţii au scandat mai multe lozinci, între care "Nu cardului cetăţeanului", "Grecia înseamnă Ortodoxie" etc. De asemenea, a fost intonat Imnul Naţional al Greciei precum şi cântecul religios "Apărătoare Doamnă".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu