miercuri, 16 martie 2011

EXCLUSIV: Scandalul de la Buzescu s-a mutat la Protoierie, cu poliţie şi jandarmi!

http://www.adevarul.ro/locale/alexandria/Alexandria-EXCLUSIV-_Scandalul_de_la_Buzescu_s-a_mutat_la_Protoierie-cu_politie_si_jandarmi_0_429557637.html

Peste 20 de buzeşteni s-au prezentat astăzi la Protoieria Alexandria, pentru a da declaraţii cu privire la memoriul depus în urmă cu câteva săptămâni, prin care solicitau aducerea preotului Dragoş Ivănescu înapoi şi plecarea preoţilor fraţi Moşu, de la biserica din Buzescu.



Ceea ce trebuia sa fie o simplă discuţie cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, s-a transformat într-un mare scandal cu poliţie şi jandarmerie. Oamenii susţin că tot circul a început în momentul în care protoiereul Iancu Militaru le-a cerut consilierilor parohiali din comună să intre înaintea câtorva cetăţeni care veniseră să vorbească despre fărădelegile pe care preoţii Dan şi Ciprian Moşu le-au făcut enoriaşilor. „A venit la poarta fiecăruia, la noi în comună şi ne-a înştiinţat să venim azi aici. Avem hârtiile prin care ne-au chemat. Consilierii parohiali erau chemaţi la 14.00 şi noi ceilalţi la 15.00. Am căzut de comun acord cu consilierii să intram cu toţii. Dar, când am ajuns aici, protoiereul nu ne-a primit împreună. Ne-a îmbrâncit afară. Pe un om aici l-a şi plesnit protoiereul”, ne-a spus Aristide Lazăr, unul dintre oamenii veniţi la Protoierie. Protoiereul Iancu Militaru le-a închis oamenilor uşa în nas şi pentru a-i scoate afară din curtea instituţiei, a chemat firma de pază, cu care instituţia bisericească are contract.
Cum consilierii nu au vrut să intre la discuţii cu protoierul, fără oamenii din sat şi acestora li s-a închis pâna la urmă uşa în nas, protoierul baricadându-se înauntru. „Eu sunt consilier la biserică şi nu am vrut să intru fără oameni, ca să ştie şi ei ce vorbim, să nu ne zică apoi că jucăm cu carte dublă. Să ne lase, domne, să intrăm cu toţii că nu avem nimic de ascuns”, spunea Vasile Tiu.

 Văzând că nu scapă de revolta creată în curtea Protoierie, reprezentanţii bisericii au chemat şi poliţia, iar la aproximativ o oră o dubă de jandarmi şi-a făcut apariţia în zonă, pentru a calma spiritele. Aşadar, pentru a-i linişti pe oameni, în jurul orei 18.00, la Protoierie erau trei reprezentanţi ai firmei de pază Valahia Guard, un echipaj de poliţişti şi o maşină de jandarmi

Cu toate acestea, oamenii nu au plecat, spunându-le poliţiştilor că nu pleacă de acolo până când nu vor primi o explicaţie de ce nu au fost primiţi. Poliţiştii şi jandarmii le-au cerut oamenilor să părăsească curtea şi au rămas pe poziţii pentru a aplana un eventual scandal.
PS Galaction Stânga nu ştia nimic
Contactat telefonic de reporterii ADS Alexandria, protoiereul Iancu Militaru, baricadat în clădire, nu a vrut să răspundă. A răspuns în schimb la telefon PS Galaction Stângă care a spus că nu ştia nimic despre această întâlnire. „Nu ştiu ce se întâmplă acolo. Pot veni doi delegaţi ai oamenilor, luni, după ora 10.00 la mine, iar eu mă voi documenta despre ceea ce s-a întâmplat în această seară. Dar dacă vor să vină să vorbim despre memoriu, nu avem încă un răspuns”, a declarat pentru reporterii ADS Alexandria, PS Galaction Stânga, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului.
Duminică, buzeştenii pun lacătul pe biserică!
Buzeştenii au ameninţat că la slujba de duminică îi vor izgoni şi ei pe fraţii Moşu, aşa cum au fost şi ei goniţi azi. Oamenii sunt hotărâţi să pună lacătul pe uşa lăcaşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu