miercuri, 16 martie 2011

BISERICA SECRETĂ

http://old.banateanul.ro/general/afisare_articol.php?id_obiect=17657&cat=147

22 Octombrie 2007

de Horatiu ARDELEAN

în Timişoara şi în satele din împrejurimi slujesc, pe ascuns, falşi preoţi care pretind că aparţin unui cult ortodox schismatic

Aderenţi ai unei organizaţii secrete hirotonisesc pe bandă rulantă falşi preoţi şi preotese, săvârşind slujbe şi Sfinte Taine fără a avea acest drept.


"Fiul rătăcitor"

"Acum 17 ani l-am dat afară din biserică, pentru că avea o mândrie drăcească în el. Se credea mai deştept ca preotul! Are o undă de fanatism. Se crede mai sfânt decât preoţii şi face exces de zel pentru cele sfinte. Nu mai asculta şi nu se mai încadra în canoanele bisericeşti", a declarat, pentru BĂNĂŢEANUL, preotul Constantin Mihaiu, părintele paroh al bisericii ortodoxe din Tomnatic. Slujitor al bisericii de 27 de ani, părintele Mihaiu povesteşte cum unul dintre tinerii la care a ţinut ca la propriul copil, Georgică Apostol, fost cantor în biserica pe care o păstoreşte, a ajuns să rătăcească acum pe căi care nu se mai întâlnesc cu cele ale Bisericii Ortodoxe.

"Preot particular"

"La şcoala de cantori din Caransebeş a dat de unul dintre copiii preotului Doru Cristoi, care l-a <<convertit>>. De atunci, nu a mai ascultat nici de preoţi, nici de oamenii mai în vârstă. Cel puţin zece ani a stat în apropierea lui", spune părintele Mihaiu, care afirmă că Georgică a încercat să termine Facultatea de Teologie, dar a rămas repetent în anul trei şi nu a mai absolvit: "El susţine că a terminat teologia, dar nu e adevărat. E o minciună! Acum e penibil. S-a dus anul trecut la Tecuci, să fie <<sfinţit preot>>. De atunci, se crede alesul lui Dumnezeu şi a început să facă sfinţiri de case, să spovedească, să-i împărtăşească pe enoriaşi, să cunune şi să boteze. Le spune oamenilor că e preot particular".

Concurenţă în cele sfinte

În urmă cu o lună, preotul Constantin Mihaiu a aflat că Georgică Apostol a început să spovedească şi să cuminece oamenii prin sat: "De curând, am fost oprit pe stradă de un bărbat şi o femeie care avea un copil în braţe şi m-au întrebat dacă eu sunt preotul satului. Ei sunt veniţi aici de scurt timp şi mi-au spus că Georgică s-a dat drept preot şi le-a botezat copilul. Când le-am spus că botezul este egal cu zero, bărbatul era cât pe ce să o ia pe femeie la bătaie. De-abia i-am calmat şi le-am spus să vină la biserică, să le botez copilul aşa cum se botează".

"Sunteţi mitropolit?"

Cu puţin timp în urmă, Georgică Apostol a bătut la poarta preotului Mihaiu ca să cumpere tămâie. "L-am luat tare: <<Georgică, de ce faci prostiile astea, botezi copii, împărtăşeşti, cununi, că nu eşti preot? Arată-mi actul de hirotonie şi eu te invit cu mine în biserică, să ţii slujbe!>>. El s-a uitat la mine şi mi-a replicat cu tupeu: <<De ce să vă arăt, sunteţi mitropolit?>>. Atunci l-am dat afară. Cu el nu mai am ce să discut!", relatează preotul din Tomnatic.

"Dacă omul îi pune în mână..."

Georgică Apostol ţine, din când în când, slujbe la casa părintească din localitate. "De mic i-a plăcut la biserică. S-o mai clonţănit cu preotul... Zicea lumea că el are voce mai bună ca preotul, dar l-o dat afară. Dacă l-o dat afară, s-o dus la facultate şi o învăţat de preot. O făcut trei ani, da' am zis că merge să fie preot şi cu trei ani. Şi el e preot ortodox, da' în Biserica Secretă. Acuma trebuie să primească aprobare de la Bucureşti. Când primeşte de acolo, gata, poate să slujească", ne-a declarat Domnica Apostol (foto), mama lui Georgică. Femeia afirmă că preoţii din Biserica Secretă nu cer bani, dar iau dacă li se oferă: "Ştiţi câţi oameni sunt nebotezaţi? Şi el, dacă face, nu ia bani. Dacă omul îi pune în mână o sută de mii, o face că aşa vrea el. Nu poţi să-l obligi!".

"Şi ea e preot"

"Constantin Dogaru, episcopul lor, i-a spus: <<Georgică, du-te şi botează oamenii, du-te şi slujeşte!>>. El se duce, că-i îndrăzneţ, dar nu ia plată. Dogaru e în legătură cu Dumnezeu şi primeşte porunci de la el", spune Domnica Apostol. Soţul ei, Dumitru (foto), oftează adânc: "El, Georgică este alesul. O să sufere mult în viaţă! Lumea-i fără credinţă şi rea. Dar el e bun. Dacă are două cămăşi, una ţi-o dă ţie". Cei doi ne invită în camera unde Georgică al lor face slujbe atunci când vine la Tomnatic. "Slujbele le face aici, în camera asta. Unde să ţină şi el, dacă oamenii sunt răi?", spune Domnica. Femeia arată vasul pe care-l foloseşte Georgică la sfânta împărtăşanie, vasul de tămâie şi alte câteva obiecte de cult: "A nimerit-o tare bine. Soţia lui e profesoară de religie. Şi ea e preot şi slujeşte. I-o făcut haine aşa frumoase... la comandă. El are mantie roşie şi ea violet. Da' să nu scrieţi ceva rău de el, că e un copil aşa bun...".

"Încă mai sunt piedici"

La Timişoara, Georgică Apostol acceptă cu greu un dialog telefonic, numai după ce obţine aprobare "de sus": "Trăim şi noi pe pământul ăsta şi ştim că nu sunteţi atât de bine intenţionaţi! Nu am nimic de ascuns. Ce slujbe sunt în Biserica Ortodoxă sunt şi la noi. Cultul a apărut de la Mântuitorul Isus. În plus faţă de cultul ortodox, Biserica Secretă face dezlegări de păcate, Liturghia Maicii Domnului şi Sfânta Liturghie a puterilor cereşti. Să scrieţi aşa cum vă zic, să nu-mi răstălmăciţi vorbele! Slujbele care se fac în Biserica Secretă se fac pe gratis. Şi cununiile, şi botezul. Este o alternativă pentru cei săraci. N-avem casă de rugăciuni pentru că Dumnezeu e peste tot şi slujbele se pot ţine oriunde. Încă mai sunt piedici ca să putem sluji. Trebuie să primim nişte aprobări, să treacă şi de Tribunalul General şi de Ministerul Cultelor. N-o să fie nimic de ascuns, totul o să fie pe faţă". Confirmă apoi că în Biserica Secretă sunt hirotonite şi femeile, care "slujesc ca un preot, nimic mai mult".

Profeţii

Georgică Apostol ne-a mărturisit una din profeţiile Bisericii Secrete: "Noi avem multe profeţii, despre România şi despre lume. Vă spun, să ştiţi, că România va deveni ţară sfântă ortodoxă. În jurul ortodoxiei se vor reuni toate credinţele. După exemplul României vor urma şi alte popoare. Noi ştim că va fi un mare război mondial. Al treilea. El a şi început deja, cu atentatele de la 11 septembrie. În război nu vor fi învinşi şi învingători, ci numai distrugeri. Războiul va dura 27 de ani şi vor rămâne puţini oameni. Noi vom prinde acele vremuri. Va fi potop cu foc şi vor rămâne doar oamenii credincioşi. Ei sunt foarte puţini! Dumnezeu va îngădui acest război pentru ca să cureţe răul de pe pământ şi România va fi protejată".








CONDUCĂTORUL DIN TECUCI. Potrivit adepţilor, Biserica Ortodoxă Secretă reprezintă o aripă reformatoare a Bisericii Ortodoxe Române. Liderii săi susţin că ortodoxia trebuie reformată la ordinul "Sfintelor Personalităţi Cereşti", unite în "Consiliul Divin de Administrare a Universului", ordin comunicat lui Constantin Dogaru, din Tecuci, numit de adepţi "Înalt Comunicator". Fost maistru în discipline tehnice la Liceul Industrial nr. 1 din Tecuci, Dogaru "hirotoneşte" "preoţi" şi "preotese", "arhierei" şi "arhieriţe". "Înaltul Comunicator" a publicat mai multe cărţi, între care şi "Tehnologia lucrului cu Duhul Sfânt". Fostul maistru susţine că primeşte mesaje de la mai mulţi "îngeri", cu nume cel puţin bizare: Uraganus, Muzicescus, Antifrigus, Marcelus-Fetus-Amim, Grozavenum, Merydyanuss, Harpsandarius, Fritzman, Fuziman, Dreptymm, Vestigyann, Hantrics, Amnanyis, Warymyiaxx, Marele Ligurda, Westuss, Legunios, Certifyimm, Vitorius, Agrivarius, Nekystyisss.







O ABERAŢIE. Membrii Bisericii Ortodoxe Secrete susţin că slujbele lor nu diferă de cele ale preoţilor ortodocşi din lăcaşele de cult obişnuite. Ei susţin că România va deveni "ţara sfântă a ortodoxiei", aşteaptă cea de-a doua venire a lui Mesia, prorocesc un al treilea război mondial însoţit de un cataclism nuclear, urmat de creştinarea întregii lumi.

După o încercare de racolare a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în presă au început să apară dezvăluiri cu privire la Dogaru şi prozeliţii săi. ÎPS Teodosie a declarat ziarului local "Replica de Constanţa: "Constantin Dogaru este un om cu afecţiune psihică foarte serioasă. A fost şi la mine, dar după ce l-am ascultat, i-am zis că nu înţeleg nimic din ce-mi spune şi că e total pe dinafară".

În acelaşi ziar, părintele Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, declara: "Am văzut şi eu Biblia aceea a Maicii Domnului, scrisă de Dogaru. O aberaţie! O compilaţie nefericită şi bolnavă. Ne-a trimis acum ceva timp un exemplar al Bibliei la Patriarhie, cerându-ne să o publicăm imediat. Iar pe coperta interioară a cărţii ne ameninţa că dacă nu o publicăm, România va fi lovită de cataclisme şi războaie. Biserica Secretă Ortodoxă nu este recunoscută de nimeni, iar noi am cerut tuturor eparhiilor noastre să-i atenţioneze pe credincioşi în privinţa ei".







ÎNGERI SUPERSAVANŢI. În lucrarea "Acatistier ortodox pentru iluminarea minţii", Dogaru scrie: "Sfântul Înger de mare valoare superconfidenţială pe nume ceresc MARCELUS-FETUS-AMIM se ocupa cu cele mai diverse probleme ale Oştirii şi are în subordine 192 de grupe foarte diferite. (...) "Sfântul înger supersavant MIHAILON a fost caracterizat de Sfântul Arhanghel Mihail aşa: este primul meu adjunct, este superpsiholog, bun luptător, bun inspirator şi are un coeficient de inteligenţă crescător 2.000,055".










ÎNGRIJORARE ÎN RÂNDUL BISERICII ORTODOXE. Preotul Marius Florescu (foto), purtător de cuvânt la Mitropolia Banatului, îi îndeamnă pe creştini să se ferească de reprezentanţii Biseriii Secrete: "Suntem îngrijoraţi ca Biserică în legătură cu fenomenul numit <<Biserica Ortodoxă Secretă>> sau <<Biserica românilor liberi>> şi altele de acest fel. Îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât numeroşi aderenţi ai acestor organizaţii practică în mod curent hirotonia întru episcopi şi preoţi, săvârşind slujbe şi Sfinte Taine fără a avea acest drept. Pentru o hirotonie validă este nevoie de o pregătire prealabilă şi aceasta nu poate fi conferită în afara limitelor canonice şi jurisdicţionale ale unei Biserici. Este clar că avem de-a face cu nişte persoane care fac uz în mod grosolan de calitatea de <<slujitori>> ai Bisericii lui Hristos, de aceea bunii creştini şi creştine ai Bisericii trebuie să stea deoparte de aceste persoane şi să privească cu mari rezerve pe cei care, împotriva celor spuse în Sfânta Scriptură, <<şi-au luat singuri cinstea aceasta>>".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu