sâmbătă, 5 martie 2011

HAŞAG: Copil mort în condiţii suspecte în timpul botezului


Sătenii din satul Haşag sunt împărţiţi în două tabere de când un copil de şase săptămâni a făcut stop cardio respirator în biserică, în timpul botezului.

Bătrânele din sat erau deja pornite împotriva preotului Ioan Schiau, care slujeşte în Haşag de numai trei luni, pentru că nu stă să le asculte ofurile şi se poartă urât cu enoriaşii, dar de când cu tragedia din familia Muntenaş, spiritele s-au încins şi mai tare.

Sâmbăta trecută, familia Muntenaş era pregătită de botezul nepotului. Tragedia s-a abătut peste bunicii şi părinţii lui Marius Claudiu chiar în timpul slujbei de încreştinare. Preotul l-a scufundat pe copil în cristelniţă de două ori şi după ce l-a pus pe masă, acesta a început să se invineţească şi i-a dat sângele pe nas, apoi a intrat în stop cardio respirator. Disperaţi părinţii au chemat Salvarea şi au încercat să îl resusciteze. Copilul a avut puls când a ajuns la Urgenţă, dar apoi inima i s-a oprit din nou şi a murit.

Deşi îl acuză pe preot de neglijenţă, pentru că l-ar fi băgat pe copil cu capul în apă fără să îi pună mâna pe gură, familia nu a depus plângere împotriva lui, considerând că oricum va trăi toată viaţa cu mustrări de conştiinţă. Surse neoficiale susţin că necropsia ar fi stabilit că decesul s-a datorat înecului.

Preotul Ioan Schiau se consideră nevinovat şi spune că există oricum există filmări făcute chiar de părinţi, în care se poate vedea că nu a făcut nimic greşit în timpul botezului.

Tragedia a împărţit comunitatea din Haşag în două, mai ales după ultima slujbă ţinută de preot. “Ne-o spus la sfârşitul slujbei că mulţumeşte celor care îl sprijină, iar celor care îl acuză să le dea Dumnezeu sănătate. Ce vorbe sunt astea? Ne-a sfidat în biserică” s-a plâns lelea Maria, o bătrână de peste 70 de ani sin sat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu