sâmbătă, 5 martie 2011

Un mecanic cu antecedente penale a devenit preot




 A făcut puşcărie, dar a fost hirotonit preot. Nu ştie să cânte, dar a fost "uns" paroh. O veritabilă inginerie cu miros de acte false a transformat un mecanic cu antecedente penale într-un popă. Minunea dumnezeiască şi-a tras sutana peste hainele vărgate. Numele lui este Ioan Alexandrescu, un preot paroh din oraşul Chitila.

Deşi conduce de mult timp parohia şi le rupe chitanţe, enoriaşii de la marginea Chitilei nu au auzit, încă, trilul preotului Alexandrescu. Slujbele de la biserica Ion Olteanu sunt ţinute, întotdeauna, de alţi preoţi. "Ocupă postul de paroh, dar el doar încasează bani, nu munceşte la biserică. Nu ştie să cânte. N-are niciun fel de pregătire de specialitate", a declarat enoriaşul, Alexandru Costache.

"A fost acuzat de tâlhărie, aşa a ajuns la puşcărie. A scăpat repede. Dacă-l avea pe Dracu ăl mare. Şase luni a făcut. Exact când a ieşit de acolo a ajuns popă", a spus unul dintre localnici.

Mai departe, bărbatul a explicat minunea. Spune că Ioan Alexandrescu a suprapus, de fapt, foaia matricolă de la liceul industrial cu cea a cumnatului său, preot, după ce acesta a murit. "El e mecanic. A făcut liceul. L-a făcut la fără frecvenţă. Cumnată-su era popă. Ăla a murit, săracul. Cumnatul său nu ştiu unde a făcut seminarul. Că ăla a fost popă pe bune. El nu ştie să cânte, are dascăli", a mai precizat bărbatul.

Examinând cu atenţie foile matricole, se poate observa o coincidenţă stranie: mediile obţinute de Ioan Alexandrescu în ultimii trei ani la liceul industrial, sunt identice cu cele din fişa de la seminarul Teologic. Deşi au câte două zecimale.

"Nu e diploma de absolvire. E un certificat de trecere a unor clase. Clase de liceu industrial, de liceu comercial, care i-a fost echivalată de către organele bisericeşti la câteva zile de după ce obţinuse diploma de la seminarul de la Curtea de Argeş. Acte, cum se mai fac în Ţara Românească. Deci, sunt acte false pentru că sunt false prin esenţa lor", a explicat enoriaşul Alexandru Costache.

Un punct de vedere oficial al Patriarhiei Române a fost mai greu de obţinut decât o notă de trecere pe foaia matricolă a preotului vărgat.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu