sâmbătă, 5 martie 2011

Amendă de 5.000 de lei pentru enoriaşi dacă aprind alte lumânări decât cele ale bisericii

http://www.realitatea.net/camera-ascunsa-preotul-din-ciocansti-ameninta-enoriasii-cu-amenzi_805599.html
VIDEO INSIDE
Cincizeci de milioane de lei vechi. Cu această amendă îşi ameninţă un preot enoriaşii. Sfânta pedeapsă îi vizează pe credincioşii care aprind alte lumânări decât cele vândute în biserica lui, din comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi. Preotul recunoaşte că ideea îi aparţine, dar spune că face asta de frica superiorilor de la Arhiepiscopie. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă. 

Popa Dumitru Cristian Laurenţiu nu s-a mulţumit să-i ameninţe pe enoriaşi. El şi-a pus afurisenia pe hârtie şi a afişat-o în biserică. Ne amestecăm printre credincioşii veniţi cu plocoane şi ne arătăm nedumerirea. La doi paşi de altar, dascălul ne vede cum scoatem snopul de lumânări din buzunar. Ne asigură că nu facem bine. Suntem la uşa altarului şi aprindem câteva lumânări chiar sub nasul preotului. Acesta nu se poate abţine şi îi roagă pe reporteri să nu aprindă lumânărileor. Preotul spune că ar avea probleme dacă vin cei de la Arhiepiscopie în control.

Revenim, de această dată cu camera de filmat la vedere. În faţa evidenţei, preotul ni se spovedeşte: de vină sunt birurile puse de mai-marii bisericii. "Deci vă spun tot: Episcopia trimite oameni pe teren, pe care nu-i cunoaştem, care vin şi se uită şi pe ambalaj. Dacă găseşte lumânări din altă parte, primesc amendă. Decât să primesc eu amendă, mai bine ameninţ credincioşii. Am vrut să-i sperii, să nu-mi facă probleme", a spus părintele de la Ciocăneşti.

Reprezentanţii Patriarhiei nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul oficial de vedere legat de ciudăţenia de la Ciocăneşti.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu