miercuri, 16 martie 2011

Preotul, patron peste biserică!?

http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/preotul-patron-peste-biserica/cn/news-20100820-11372855

Membrii Consiliului Bisericii Ortodoxe din Grăniceri l-au rugat pe preotul Faur Aurel să facă şedinţa de consiliu pentru a se stabili taxele care trebuie încasate pentru serviciile bisericeşti precum: cult, înmormântări, parastase, botezuri, cununii etc. Răspunsul preotului a fost: „Aici, eu sunt patron!”

Bisericii noastre i s-a retrocedat un local care făcea parte din patrimoniul bisericii. Acest local s-a dat în chirie, dar nimeni nu ştie câtă chirie se plăteşte şi unde sunt aceşti bani. Este aceasta o dovadă că biserica e privatizată! Preotul face slujba, soţia sa cântă în strană... şi îşi însuşeşte întreaga sumă ce se încasează la biserică. Când a venit preotul Faur Aurel - ca slujitor, nu ca patron - la biserica noastră, preoţii nu erau plătiţi de stat şi, totuşi, s-au putut aduna bani. Dar acum, biserica nu are niciun cont deschis la bancă, nu are niciun ban.

Prin dumneavoastră, întrebăm Arhiepiscopia cine a vândut biserica noastră rămasă din moşi-strămoşi, acestui preot care de ani de zile îşi bate joc de această biserică şi de puţinii enoriaşi care au mai rămas.

În data de 9 mai 2010, ÎPS Timotei Seviciu a fost la biserica noastră şi i-a trasat preotului sarcina să facă şedinţă de comitet. Dar preotul nu vrea.

Am făcut mai multe sesizări la Arhiepiscopie, dar fără niciun rezultat. Ne-am adresat şi Patriarhiei, de unde ni s-a răspuns că Arhiepiscopia este în măsură să ia hotărâri împotriva acestui preot. Cărui organ de stat să ne mai adresăm pentru a se face ceva?

NEAMŢ MOISE

CONSILIUL PAROHIAL GĂRNICERI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu