sâmbătă, 5 martie 2011

Lumina Sfântă a ajuns sâmbătă la Bucureşti

VIDEO INSIDE 

Flacăra Sfântă a fost transportată de la Ierusalim într-o lampă specială, numită Lampa lui David.

Patriarhia a informat că o delegaţie a sa, condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a adus cu un avion special Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim". Aceasta a fost oferită credincioşilor la slujba de Înviere de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Delegaţia Patriarhiei a fost însoţită şi de pedelistul Gheorghe Flutur, care a dus lumina sfântă la Suceava. Preoţii au plecat să ducă lumina către toate parohiile din Muntenia şi Moldova, pentru a putea fi împărţită, la miezul nopţii, tuturor credincioşilor participanţi la slujba de înviere.

Lumina Sfântă a fost oferită după ora 24.00, la finalul slujbei de Înviere, de către Patriarhul Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. Protoeriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei au trimis delegaţii la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sâmbătă seară, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi românilor ortodoxşi din alte regiuni ale ţării.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei care se petrece în fiecare an de Paştele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt, se aprinde Sfânta Lumină, "un foc venit din cer", după cum spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu