miercuri, 16 martie 2011

UPDATE VIDEO „Preotul Vasile Ciobanu a transformat mănăstirea Tabăra într-un bordel”, susţine una din coristele bisericii. Clericul din Tabăra a fost filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu doi tineri

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Chisinau-_Un_preot_de_la_Manastirea_Tabara_implicat_intr-un_scandal_sexual_fara_precedent_0_436756527.html

Noi detalii ies la iveală în cazul arhimandritului de la Mănăstirea Tabăra de lângă Orhei. Mai mulţi săteni susţin că părintele locuia împreună cu un tânăr în chilia sa de la mănăstire, unde ar fi întreţinut permanent relaţii sexuale.

Întreg satul Tabăra a fost zguduit de noutatea că arhimandritul Vasile Ciobanu ar fi avut raporturi sexuale cu mai mulţi băieţi.

Unora nu le vine să creadă acest lucru. „Era un preot foarte talentat. În zece ani, de când slujeşte la noi în sat, a făcut foarte multe pentru noi: a tras linie telefonică, a construit gardul de la biserică“, spune Maria Iurcu, localnică din Tabăra.

„Am auzit şi noi ce se spune despre preot, dar nu cred că ar fi putut face aşa ceva“, ne-a declarat directorul şcolii din sat, Eugen Bârnaz.

Coristele bisericii, care îl cunosc pe preot îndeaproape, au făcut dezvăluiri şocante.

„Părintele Ciobanu locuieşte împreună cu „Irina Loghin“, un tânăr în vârstă de 30 de ani, poreclit astfel pentru că are o voce foarte frumoasă. Acesta însă nici nu este preot şi nici nu participă la slujbe“, ne mărturiseşte Minodora Goncear, coristă la biserica din Tabăra. „Se duce acolo când are nevoi anumite“, adaugă Simion, soţul Minodorei.

Bărbatul îşi aminteşte că de multe ori l-a văzut pe duhovnic în stare de ebrietate: „De hramul satului, preotul o făcea pe DJ-ul. Cu sticla de rachiu lângă el, se distra şi făcea dedicaţii muzicale pentru toată lumea“.

Dezvăluirile făcute în presă privitor la orientarea sexuală a preotului nu au surprins-o nici pe corista Natalia Neghin din Tabăra.

„El nu se vâră la băieţi deştepţi, serioşi, ci doar la petrecăreţi şi beţivi. Am auzit că a avut relaţii şi cu băieţi din Chişinău, şi cu cei din sat. La mănăstire stă cu altul, Ion. Este bordel la noi la mănăstire în ultimii ani! Nu ne mai putem duce la biserică“, spune femeia.

Reporterii „Adevărul“ au mers la casa unde locuieşte preotul Vasile Ciobanu. Ne întâmpină maica Sofia, o bătrână trecută de 70 de ani, de la care aflăm că preotul este la Chişinău şi că va veni în Tabăra peste o săptămână. Maica tocmai a fost vizitată de poliţia din Orhei, care a constatat că orgiile sexuale nu ar fi avut loc în chilie, deoarece aici nu există calorifere, aşa cum se vede în imaginile video difuzate de posturile de televiziune.

În modesta cameră unde stă Vasile Ciobanu îl găsim pe „fratele“ Ion, care se prezintă drept nepotul maicii. Ulterior am aflat de la săteni că Ion ar fi „Irina Loghin“ de care vorbeau coristele.

„Care-i problema dacă a avut relaţii cu băieţii? Este o crimă atât de mare?“, se întreabă retoric „fratele“ Ion.

Maicile de la Mănăstire spun că nu cunosc nimic despre comportamentul preotului. „Nu cred că e adevărat. Numai Dumnezeu ştie... Însă orice păcat făcut în tinereţe se iartă prin multă rugăciune“, spune călugăriţa Taisia.

„De 20 de ani îl slujesc pe acest părinte şi nu am mai văzut aşa prostologii. E o ruşine ceea ce au arătat la televizor. Aşa preot de scump n-o să găsiţi în niciun sat”, povesteşte, oftând, maica Sofia.

Părintele duhovnic al Mănăstirii Tabăra din Orhei, Vasile Ciobanu, a fost suspendat din oficierea slujbelor religioase, în urma unui decret semnat de Mitropolitul Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove, anunţă Jurnal TV.

Asta după ce jurnaliştii au intrat în posesia unor imagini care îl surprind pe preot întreţinând relaţii sexuale cu doi tineri. Deceretul emis de ÎPS Vladimir, a fost semnat după ce Jurnal TV a pus la dispoziţia Mitropoliei imaginile în care egumenul întreţine relaţii sexuale cu doi bărbaţi. „Prin prezentul, Cuvioşia Voastră, pentru comportament, neadecvat statutului preoţesc, sunteţi oprit de a oficial cele sfinte începând cu 28 februarie 2011", se spune în decizia de suspendare.


Păcatul sodomiei este unul strigător la cer, se mai arată în informaţia publicată pe site-ul Mitropoliei. Iniţial, preotul stă întins lângă un tânăr şi îl îmbrăţişează. Câteva clipe mai târziu băiatul este deja dezbrăcat lângă preot şi scena capătă accente erotice. În următoarele secvenţe, caracterul sexual este mult mai explicit.

Fără să spună că i-au aflat taina, jurnaliştii de la Jurnal TV l-au întrebat pe părintele Vasile Ciobanu, în termeni generali, ce crede despre acest păcat. Când i-au dezvăluit că a fost surprins în plină acţiune, părintele a negat că ar avea înclinaţii homosexuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu