sâmbătă, 5 martie 2011

Circul de la Arhiepiscopia Tomisului ia amploare! (video)

http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/circul-de-la-arhiepiscopia-tomisului-ia-amploare-video-76258.html

Dupa ce fiscul a pus sechestru pe bunurile bisericii, in contul unei datorii de un milion de euro, slujitorii Domnului incearca sa se replieze. Mai multi preoti dinMedgidia sustin ca au fost chemati miercuri sa doneze bani pentru acoperirea datoriilor.




Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei n-a vrut sa comenteze situatia, dar un reprezentant cu rang inalt confirma totul, nuantand povestea: "Nu ne-a fortat nimeni sa umblam in cutia milei".

Dimineata, la ora 9.30, zeci de preoti din Medgidia si din localitatile invecinate au fost convocati la o biserica din oras. Credinciosii si jurnalistii au fost tinuti la distanta, insa i-au vazut pe cativa dintre slujitorii Domnului intrand si iesind cu bani si chitantiere in mana. Indignati, unii prelati au spus raspicat ce s-a intamplat inauntru. "Preotii din Medgidia au fost chemati sa faca cheta pentru datoriile Arhiepiscopiei. O sa marim pretul la lumanare de la 0,3 la 0,4 lei la lumanarea mica", spune un martor.

In medie, intr-o biserica obisnuita se vand saptamanal cam 800 de lumanari mici. Asta inseamna ca parohia va incasa dupa scumpire 1280 de lei intr-o luna in loc de 960 ca pana acum.

In judet sunt insa aproximativ 200 de lacase de cult. Rezulta asadar, dintr-un foc, un profit de 64.000 de lei.

Datorii de un milion de euro, reprezentand contributiile preotilor la fondul de somaj, de sanatate si de pensii. Banii n-au fost virati catre stat de trei ani de zile si nimeni nu sufla o vorba de ce. Cine si pentru ce a folosit aceasta suma uriasa?

Si enoriasii sunt revoltati. Spun ca din putinii lor bani fac donatii pentru bisericile unde se roaga, nu pentru ca sa acopere gaurile Arhiepiscopiei.

Si astazi am incercat sa obtinem o reactie oficiala de la Arhiepiscopie. In cladire nu erau insa la serviciu nici contabilul, nici purtatorul de cuvant, nici Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie.
Sursa: Stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu