sâmbătă, 5 martie 2011

Observator de Călăraşi: Preotul din satul Potcoava l-a bătut pe clopotarul bisericii

http://www.dincalarasi.ro/observator-de-calarasi-preotul-din-satul-potcoava-l-a-batut-pe-clopotarul-bisericii/2010/12/

Alexandru Neagu, om al bisericii de aproape 15 ani, nea Sandu cum îl ştiu consătenii, la cei 73 de ani, s-a pricopsit cu o mamă de bătaie în urma căreia a necesitat îngrijiri medicale într-una din secţiile Spitalului Judeţean Călăraşi. De câteva zile, omul nu-şi revine din cauza loviturilor primite, acuzând dureri mari în zona capului, dar şi la torace.

Deşi încearcă să treacă peste şocul provocat, Alexandru Neagu nu-şi poate explica atitudinea de neînţeles a preotului în jurul căruia s-a aflat atâţia ani, cu atât mai mult cu cât familiile celor doi sunt şi vecine. “Vă rog să mă credeţi că nu ştiu de ce s-a ‘aprins’ aşa de tare părintele. Eu am intrat în bisercă şi doar am vorbit cu meşterii care fac nişte lucrări acolo, puneau lambriuri pe pereţi”, ne-a declarat nea Sandu, încercând să pună gestul preotului pe seama discuţiei pe care el a avut-o cu lucrătorii din biserică şi ţinând să ne precizeze faptul că nu este pentru prima dată când Petre Voicu are o asemenea ieşire violentă.

“Nu e prima dată, s-a mai luat după mine cu cuţitul pentru că avea impresia că preoteasa, soţia lui, era la noi în casă, deşi femeia era la vecinii de alături. Şi cum vă spuneam, după ce am schimbat câteva vorbe cu meşterii, preotul s-a ridicat de jos, din locul unde se uita dacă lambriurile erau bine puse şi s-a repezit la mine. M-a luat la bătaie dând cu mine de toţi pereţii din biserică şi înjurându-mă cu nişte cuvinte pe care nu pot să vi le spun!

L-am întrebat de ce dă în mine? Şi mi-a răspuns ‘f….-ţi gura mă-tii de când aştept să te bat!’ De ce părinte? ‘Că n-ai zis ca mine!’, mi-a zis popa, deşi eu nici nu vorbisem cu el”, ne-a mărturisit omul necăjit, care a adăugat că după ce a scăpat din mâinile preotului Petre Voicu, a ieşit afară unde n-a scăpat nicicum de loviturile acestuia. “M-a bătut numai în cap! Uitaţi aici”, ni s-a plâns clopotarul, arătând cu mâna locul unde parohul bisericii i-ar fi administrat destul de mulţi pumni, Alexandru Neagu spunând că din cauza loviturilor primite are probleme cu vederea.

“I-am făcut şi eu un vânt cu mâna, că trebuia să scap, şi am plecat spre casă. Când mă uit în urmă, el venea după mine strigându-mi: ‘stai mă să te omor!’ şi iar a început să-mi tragă la pumni în cap”, ne-a mai spus nea Sandu, închinându-se şi mulţumindu-i Domnului că a putut să fugă de furia preotului.

Potrivit unui cetăţean din sat şi nepot al bătrânului bătut de preot, clopotarul l-ar fi lovit pe paroh şi l-ar fi ameninţat cu cuţitul. La cât de “încurcate sunt căile Domnului”, nici nu mai ştii care e realitatea. Cert este că, în acest moment, clopotarul este în spital, există o declaraţie şi un dosar penal întocmit pe numele preotului, acelaşi care acum doi ani a lovit un elev şi, din câte se poate observa, cu siguranţă cineva încearcă să muşamalizeze şi acest caz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu