miercuri, 16 martie 2011

Preoti ortodocsi greci si armeni s-au incaierat in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim

http://www.frontnews.ro/externe/eveniment/preoti-ortodocsi-greci-si-armeni-s-au-incaierat-in-biserica-sfantului-mormant-din-ierusalim-16889

Publicat Duminica, 9 Noiembrie 2008 - 16:05

Politia israeliana a intervenit pentru a-i separa. Unii dintre preoti au folosit lumanarile groase pe post de bastoane, in timp ce ceilalti incercau sa le rupa sutanele rivalilor lor, din motive inca necunoscute.

Vechi rivalitati exista intre reprezentantii diverselor biserici crestine ce isi disputa controlul asupra Sfantului Mormant, zona in care, potrivit traditiei crestine, Iisus Hristos a fost crucificat si inmormantat.

Slujbele la Biserica Sfantului Mormant sunt programate cu foarte mare atentie, pentru a se evita conflictele intre biserici, potrivit Newsin.

Regulile foarte stricte de coabitare au fost stabilite in 1852 de otomani. Orice modificare a status quo-ului este imposibila, atat in ceea ce priveste orele slujbelor, cat si ale procesiunilor. Pentru a se evita orice conflict, cheile bisericii sunt de sapte secole in posesia a doua familii musulmane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu