sâmbătă, 5 martie 2011

Salaj. Un preot ortodox ameninta batranii ca nu ii va inmormanta daca nu merg la vot

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/salaj-un-preot-ortodox-ameninta-batranii-ca-nu-ii-va-inmormanta-daca-nu-merg-la-vot-127177.html
de RL ONLINE

Salaj. Un preot ortodox ameninta batranii ca nu ii va inmormanta daca nu merg la vot. Biroul Electoral Judetean a fost sesizat, duminica, de catre candidatul independent la primaria Ptopis, Pisek Francisc. Motivul: preotul comunei, Alexandru Chira, viziteaza gospodariile oamenilor si ii ameninta ca nu ii mai inmormanteaza daca nu se duc la vot si nu pun stampila pe numele candidatului PD-L, transmite Mediafax.
"Avand in vedere sesizarea cu privire la acest caz, organele de Politie trebuie sa intervina. Nu este de competenta BEJ aceasta situatie, dar nu e un lucru firesc gestul preotului", a spus preseditele BEJ Salaj, citat de Mediafax.
Francisc a declarat pentru Mediafax ca preotul ortodox face campanie pentru PD-L pentru ca este ruda cu acesta.
"Preotul ortodox din comuna a mers la persoanele varstnice acasa si le-a amenintat ca nu le va ingropa, cand va fi cazul, daca nu merg la vot si nu il aleg pe candidatul PD-L. Inteleg ca suntem in campanie, dar asa ceva nu este permis. Stau batranii pe ulite si plang ca nu vor fi ingropati, lucru total absurd. Sper ca dupa sesizarea mea sa se ia masuri. Nu e prima data cand preotul merge acasa la oameni pentru a face campanie electorala. Face asta intrucat candidatul PDL la Primarie ii este cumnat", a declarat candidatul independent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu