miercuri, 16 martie 2011

Preotii suceveni cer bani de la primarii. Arhiepiscopia are o avere enorma

http://stirileprotv.ro/stiri/social/preotii-suceveni-cer-bani-de-la-primarii-desi-arhiepiscopia-are-fonduri.html


In timp ce visteria Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor sta ferecata, chit ca este una dintre cele mai bogate din tara, preotii din subordine merg cu mana intinsa pe la primariile din zona.

Jumatate dintre lacasele de cult au solicitat sprijin financiar de la stat pentru ca nu mai au bani de salarii si facturi. Culmea este ca au si primit fonduri de la Consiliile Locale cand nu era cazul.

Dupa ani de procese, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor gestioneaza oficial cea mai intinsa suprafata de padure din Romania, respectiv 170.000 de hectare in valoare de doua miliarde de euro la care se adauga si 10.000 de hectare de teren arabil.

Pe lista proprietatilor apare inclusiv vechiul cazinou din Vatra Dornei. Institutia obtine venituri substantiale si din turismul ecumenic sau din fabrica de lumanari. Toate astea in conditiile in care bisericile arondate nu au bani pentru reparatii, salarii, iar in unele cazuri sunt restante la plata facturilor de apa si curent electric.

In aceste conditii, s-a cerut sprijinul comunitatilor locale, chit ca bugetele sunt sarace, iar vremurile grele. Enoriasii sunt revoltati ca arhiepiscopia isi tine sub sapte lacate averile, iar din putinii lor bani trebuie sa plateasca taxele si sa ajute si biserica.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Sucevei refuza sa comenteze situatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu