sâmbătă, 5 martie 2011

Scandal sexual la manastire. Un preot a fost surprins intretinand raporturi sexuale cu doi baieti


Scandal fara precedent in biserica. Unui preot de la manastirea Tabara din Orhei i s-a interzis sa mai oficieze slujbe, dupa ce in atentia Mitropoliei Moldovei au ajuns imagini in care acesta este surprins intretinand raporturi sexuale cu doi baieti. Preotul Vasile Ciobanu se jura ca el nu a pacatuit intr-un asemenea mod, in timp ce calugaritele cred ca imaginile au fost trucate.

In satul Tabara, unde se afla manastirea de maici la care preotul Vasile Ciobanu slujeste de 8 ani, circula zvonuri cum ca acesta ar fi adus de mai multe ori in chilia sa baieti cu care intretinea relatii sexuale.

Postul Jurnal TV care a difuzat imaginile, sustine ca in ele apare preotul Vasile Ciobanu alaturi de doi baieti. La randul sau, preotul spune ca nu este adevarat.

Calugaritele de la manastire nu cred nici in ruptul capului ca preotul Vasile Ciobanu ar fi putut aparea intr-o asemenea ipostaza.

Nici multor enoriasi din satul Tabara nu le vine sa creada acest lucru.

Mitropolia Moldovei afirma ca va investiga cazul si dupa ce se va vedea daca imaginile au fost sau nu trucate, judecata bisericeasca va lua o decizie. Pana atunci, insa, preotul nu mai are voie sa oficieze slujbe.

Reprezentantii Mitropoliei mai spun ca in cazul in care se va dovedi ca preotul Vasile Ciobanu se face vinovat de acuzatiile care I se aduc, el va fi inlaturat pe viata din biserica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu