joi, 10 martie 2011

Copile zdrobite pe zebră de o măicuţă şoferiţă




Dorel Ţîrcomnicu
Luni 15 mar 2010

Măicuţa Liliana Oprea a aşteptat resemnată ca poliţiştii să încheie măsurătorile

Două eleve de la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea au fost lovite ieri, pe o trecere de pietoni din oraş. Una dintre ele a murit, iar cealaltă a fost transportată de urgenţă, în stare gravă, la Bucureşti.


Elena Diana Moţ (12 ani) şi Maria Găitănaru (8 ani), ambele din Ocnele Mari, traversau cel mai aglomerat bulevard din Râmnic, Calea lui Traian, pe culoarea verde a semaforului, spun martorii oculari.

Copilele au fost lovite de o dubiţă Mercedes Benz, condusă de măicuţa Liliana Claudia Oprea (32 de ani), de la Mănăstirea Hurezi, din Vâlcea. În urma impactului, Elena Diana a murit pe loc, iar Maria a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea.

„Mă aflam pe trecere şi traversam pe culoarea verde a semaforului, iar în spatele meu traversau cele două fetiţe. Maşina condusă de măicuţă a venit cu viteză mare, de cel puţin 60 de kilometri la oră, iar una dintre copile a fost lovită şi azvârlită cu capul de bordură, iar roata din spate a maşinii a trecut peste capul celei de-a doua fetiţe", susţine Eduard Eremia, unul dintre pietonii aflaţi în acel moment pe trecerea de pietoni.

Peste 500 de oameni s-au strâns ieri la locul accidentului. „Voi vă rugaţi la Dumnezeu să fie bine şi omorâţi oameni nevinovaţi pe stradă!", a strigat un trecător. Măicuţa a fost scoasă din mulţime de agenţii de la Rutieră şi dusă la sediul Poliţiei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, comisar Simona Dumitrică, a confirmat accidentul, spunând că Poliţia face cercetări pentru a vedea împrejurările exacte ale producerii acestuia. „Măicuţa nu era sub influenţa alcoolului, iar cercetările noastre continuă", a spus ofiţerul.

Părinţii Elenei erau ieri şocaţi de tragedia petrecută. „Doamne, de ce mi-ai luat singurul copil pe care-l aveam. Ce zi nenorocită este asta, Doamne!", striga mama copilei moarte.

„Regret cele întâmplate"

Înalt Preasfinţitul Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost înştiinţat de redactorii „Adevărul" despre tragedie.

„Sunt la Bucureşti şi nu mi-a spus nimeni nimic. Iau la cunoştinţă cu mare durere, pentru că aceea care a produs accidentul este o fiică duhovnicească şi venise să se alăture grupului de maici de la Mănăstirea Hurezi.

Maica stareţă nu trebuia să-i dea maşina, ştiind că este una foarte puternică, şi măicuţa nu o controlează foarte bine, fiind începătoare. Regret toate cele întâmplate şi mă rog la Dumnezeu pentru fetiţa rănită, să scape cu viaţă. Îmi dau lacrimile de durerea pricinuită celor dragi acestor copile", a spus ÎPS Gherasim.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu