sâmbătă, 5 martie 2011

Preotul contrabandist, trimis în judecată

http://www.evz.ro/detalii/stiri/preotul-contrabandist-trimis-in-judecata-901187.html

Autor: Sergiu Rusu Miercuri, 21 Iulie 2010

Preotul paroh de la Văşcăuţi şi Muşeniţa, Gheorghe Cristinel Pînzaru (36 de ani) a fost trimis azi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă.


Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, Pînzaru este acuzat că a contactat de mai multe ori un poliţist de frontieră (Ilie Zahariuc), căruia i-a promis suma de 4.000 de euro, pentru a nu supraveghea cu maşina de termoviziune, timp de jumătate de oră, într-una din nopţile în care era de serviciu, o anumită zonă de frontieră, prin care urmau să fie introduse peste fâşia verde, din Ucraina în România, circa 60-80 de baxuri de ţigări.


Ţigări ascunse la o enoriaşă

În noaptea de 5/6 iulie, susţin procurorii de caz, preotul şi complici de-ai săi, rămaşi neidentificaţi, au introdus prin zona respectivă nu mai puţin de 36.950 de pachete de ţigări (Ronson, More şi Viceroy), pe fâşia verde dintre Ucraina şi România, ţigări pe care le-au depozitat la domiciliul unei enoriaşe, Olga Costiuc, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost şi ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

Procurorii anchetatori susţin că parohul de la Văşcăuţi a cauzat un prejudiciu la bugetul de stat de peste 330.000 de lei, reprezentând taxele vamele şi fiscale.

„Pentru infracţiunile reţinute în sarcina sa, inculpatul Pînzaru riscă o pedeapsă cu închisoare între 6 luni şi 7 ani, pentru infracţiunea de dare de mită, şi între 2 şi 7 ani pentru infracţiunea de contrabandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul Luminiţa Leonte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu