joi, 16 iunie 2011

Megastory: Sfântul Fisc şi afacerile de succes ale preoţilor VIDEO

http://www.realitatea.net/popa_837276.html
 ^^^VIDEO INSIDE^^^

21 mai 2011, 23:06 | Actualizat Duminică, 22 Mai 2011 10:12

Afacerile de succes ale preoţilor sunt garantate sută la sută. Asta se datorează în mare măsură Fiscului, cel pe care învârtelile oamenilor în negru îl ocolesc mereu. Când îşi imaginează că au podgorie şi pot vinde alcool, când îşi omoară proprii credincioşi accelerând beţi pe trecerea de pietoni sau când îşi scanează diplomele transformându-se din puşcăriaşi în preoţi, feţele bisericeşti sunt orice, numai slujitorii Domnului nu.

120 de sticle cu "Sângele Domnului", atât trebuie să cumpere de la Arhiepiscopia Bucureştilor fiecare parohie din subordine. Şi pentru că băutura slăbeşte ţinerea de minte, ordinul a fost pus pe hârtie. Purtătorii de sutană spun, însă, că vinul are cel puţin două mari defecte: e acru şi scump. Deci nu poate fi băut. Mai mult, la vremuri de criză, Arhiepiscopia îl ocoleşte până şi pe Sfântul Fisc.
"Suntem obligaţi să cumpărăm vin. Au făcut o conferinţă administrativă. 120 de litri de vin. Suntem obligaţi să îl luăm. Şi o să-l luăm, n-avem încotro. Ne obligă să luăm şi tămâie sau lumânări. 120 de sticle costă 70 de milioane de lei", a spus preotul paroh de la Biserica Sfântul Gheorghe de pe Calea Griviţei din Bucureşti.

5.000 de lei noi, atât este amenda, afişată în biserică, cu care preotul Cristian Dumitru din Ciocăneşti, judeţul Dâmboviaţ, îşi ameninţă enoriaşii. Pedeapsa îi vizează pe credincioşii care aprind alte lumânări decât cele vândute la el în biserică. Preotul spune că face asta de frica superiorilor de la Arhiepiscopie. El nu s-a mulţumit să-i ameninţe pe enoriaşi: şi-a pus afurisenia pe hârtie şi a afişat-o în biserică.
"Afişul mi se adresează mie şi apoi credincioşilor. ce pot să fac? Episcopia trimite oameni pe teren, pe care nu-i cunoaştem, care vin şi se uită şi pe ambalaj. Dacă găsesc lumânări din altă parte, primesc amendă. Decât să primesc eu amendă, mai bine ameninţ credincioşii. Am vrut să-i sperii, să nu-mi facă probleme", a spus preotul Cristian Dumitru din Ciocăneşti.

Nu poate fi pedepsit decât la "judecata de apoi". Un preot din Călăraşi a omorât, anul trecut, o femeie pe trecerea de pietoni, după care a fugit de la locul accidentului si se bănuiește că era beat. A scăpat de puşcărie, iar familia victimei este şocată de decizia judecătorilor.
"Până nu "vorbeşte" legea, eu ce să fac? Să-l aresteze. Eu nu sunt judecător. Eu n-am puşcărie. Dacă aveam puşcărie, îl arestam", a spus protopopul Eugen Barz.

A făcut puşcărie, dar a fost hirotonit preot. Nu ştie să cânte, dar a fost "uns" paroh. O veritabilă inginerie cu miros de acte false a transformat un mecanic cu antecedente penale într-un popă. Minunea dumnezeiască şi-a tras sutana peste hainele vărgate. Este vorba de Ioan Alexandrescu, un preot paroh din oraşul Chitila. "A făcut puşcărie pentru tâlhărie, dar a scăpat repede.  Dacă-l avea pe dracu ăl mare. Şase luni a făcut. Exact când a ieşit de acolo a ajuns popă", a spus un localnic di Chitila.
Consăteanul lui Alexandrescu a explicat minunea. Spune că acesta a suprapus, de fapt, foaia matricolă de la liceul industrial cu cea a cumnatului său, preot, după ce acesta a murit. "El este mecanic. A făcut liceul. L-a făcut la "fără frecvenţă". Cumnată-su era popă. Ăla a murit, săracul", a mai spus localnicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu