joi, 16 iunie 2011

DECIZIE: Preotul Florin Cergan a fost suspendat de Biserică

http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Preotul_Florin_Cergan_a_fost_suspendat_de_Biserica_0_443955938.html

14 martie 2011, 13:35 |  Autor: Adriana Răceanu, Ion Obăgilă


După Paşte, prelatul va fi judecat de Consistoriul Eparhial şi riscă să fie caterisit.
Decizia magistraţilor de a-l cerceta în stare de libertate pe preotul Florin Cergan, cel care s-a aflat la volanul BMW-ului care i-a trimis în mormânt pe părintele Nicolae Nicolae, de la parohia Gheboaia, pe soţia acestuia – Florina şi pe fiica lor – Ioana, de 15 ani a bulversat întreaga comunitate. Oamenii cred că s-au făcut presiuni, având în vedere că mama lui Cergan este judecător la Curtea de Apel Bucureşti.
„Nu am cuvinte să mă exprim. Nu am primit de la familia celui vinovat nici măcar un telefon. Nu mi se pare corectă decizia judecătorilor de a-l pune în libertate. A luat trei vieţi şi să-l laşi aşa...”, spune protopopul Protoeriei Titu, preot Dumitru Stancu, cumnatul răposatului Nicolae Nicolae.
Acesta a hotărât să-l înfieze pe Ionuţ, băiatul de 12 ani rămas singur pe lume după decesul părinţilor şi al sorei sale. Preotul Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, ne-a informat că Florin Cergan a fost suspendat din calitatea de preot şi deferit Consistoriului Eparhial pentru judecată.
Enoriaşii, nemulţumiţi că Florin Cergan este în libertate

„În urma unei hotărâri a Consistoriului, i se poate lua calitatea de preot. Deocamdată este suspendat şi nu desfăşoară la acest moment niciun fel de activitate în cadrul bisericii”, precizează preot Marian Puiescu. Prelaţii se vor întâlni, pentru a decide soarta preotului Florin Cergan, după Sfintele Sărbători de Paşte.
Sâmbătă, comuna Finta a fost în doliu. Mai mult de o mie de oameni din localitate şi satele din jur au participat la funeraliile preotului Nicolae Nicolae, soţiei sale şi fiicei lor. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de 100 de preoţi. Chipurile tuturor celor prezenţi erau răvăşite de durere.
„Părintele Nicolae a fost ca un tată pentru tot satul. Înţelegea pe toată lumea. Şi p’ăl care avea, şi p’ăl care nu avea. Era un om foarte bun. A lăsat o rană în suflet la toată lumea. E o tragedie pentru satul nostru”, se jelea o bătrânică.
Lumea comenta în fel şi chip tragicul eveniment. „A pierdut satul tot ce era mai bun. În doi ani şi trei luni s-a distrus o familie. Tatăl, mama şi acum cei trei. Legea ar trebui să facă dreptate. E apă de ploaie că vinovatul a fost suspendat ca preot, după ce a luat trei vieţi şi a lăsat un băieţel de 12 ani al nimănui...”, spunea altă enoriaşă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu