marți, 15 martie 2011

FOTO/În ciuda crizei, severinenii dau bani bisericilor/ Anul trecut s-au strâns, din donații, aproape 400.000 de lei numai de la persoane fizice


Pe lângă ajutorul dat pentru construcția sau reprarea unor lăcașuri de cult, enoriașii participă activ și la campanile sociale inițiate de Episcopia Severinului și Strehaiei.

În ciuda crizei, majoritatea preoților parohi susțin că sumele donate de enoriași rămân constante. Banii credincioșilor din Severin au făcut posibile reparațiile unor lăcașuri de cult, dotarea sau modernizarea acestora. Astfel, banii credincioșilor au ajutat la continuarea lucrărilor la Catedrala Nașterii Maicii Domnului, cu o sumă de 40.000 de lei, strânsă pe parcursul anului trecut.
De asemenea, la nivelul județului există 13 biserici noi, 8 biserici în curs de pictare, 12 lăcașuri se află în stadiul de restaurare, iar în cazul altor două, s-a pus piatra de temelie. La toate acestea, contribuția totală a enoriașilor se ridică la peste 325.000 de lei.

„Fiecare sumă e importantă. Dacă nu ar fi fost contribuțiile enoriașilor, ne-ar fi fost mult mai greu să mergem mai departe cu construcția”, ne-a spus Daniel Achim, preotul paroh al Catedralei Nașterii Maicii Domnului.

Campanii sociale, susținute de credincioși
Cele mai mari sume se strâng, însă, pentru campaniile sociale. Nevoia oamenilor de a-și ajuta semenii și încrederea pe care o au în Biserică îi determină să doneze bani, haine, jucării sau alte obiecte utile.

„În fiecare an desfășurăm campanii de sensibilizare a populației cu privire la problemele aproapelui. Oamenii dau, din puținul lor și am avut chiar și copii care au ajutat alți copii”, a spus, pentru Adevărul de Seară, părintele George Smeu, consilier social în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu